Zamieszczone przez okioki
WAKACJE - WŁOCHY - Riwiera Adriatycka i nie tylko - relacje.
Zwiń
X
-
Szukam kempingu od 13.08 - 15.08 na 10 dni, domek/namiot na 6 osób. Włochy/Chorwacja, co polecicie, jadę z dziećmi 2 i 3 lata, także nie musi być dużo zjeżdżalni, ważne żeby był brodzik, w między czasie chciałbym zrobić 2 - 3 wypady w okolice coś zobaczyć, polecicie jakieś fajne miejsce? Najabardziej mnie interesuje, żeby w okolicy campingu można kupić świeże owoce morza.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez natashSzukam kempingu od 13.08 - 15.08 na 10 dni, domek/namiot na 6 osób. Włochy/Chorwacja
Szukaj w Last Minute na Vacansoleil lub SelectCamp ... jak Chorwacja z dziećmi to camping Lanterna ew. camping Bi-Village lub oczywiście prywatne kwatery w CRO.
Ja za 10 dni 20-30 sierpień płacę niecałę 2 tys za camping Vigna sul Mar ale rezerwowałem dużo dużo wcześniej...PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
natash, okolice Rimini:
- piwo w knajpie 4-5 euro
- cola ~2,5 euro
- pizza 6-11 euro
- plaża-miejsce do leżakowania (kpl. dwa leżaki + parasol) - 15 euro/dzień . Pilnują aby z ręcznikami się nie rozkładać. Ogólnodostępnych plaż bardzo mało.
Plaża z ciemnego piasku, parzy w nogi i trzeba w klapkach chodzić. Woda nie tak czysta jak w Cro, ale równie ciepła, uważać trzeba na parzące meduzy.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBPlaża z ciemnego piasku, parzy w nogi i trzeba w klapkach chodzić.
Zamieszczone przez natashIle na 4+2 rodzinę trzeba by policzyć całościowo 10 dni na miejscu?
Jak ktoś nastawia się na tylko na jedzenia w restauracjach to soryy ale nie wiem jak obliczyć wydatki bo skąd mam wiedzieć czy pijecie wino do śniadania i obiadu czy też tylko do kolacji ... :wink:
Restauracje we Włoszech nie należą do najtańszych - do tego do każdego zamówienia należy doliczyć coperto - http://wlochy.praktycznyprzewodnik.e...w-restauracji/
Przy campingu na którym ostatnio byłem była restauracja pizzeria - we wtorki robili zawsze "promocje" na pizzę - 5-6 rodzajów każda w cenie 5 euro + coperto 1/2 euro za konsumpcję na miejscu ew. braliśmy kilka kartonów take-away wtedy te 2 euracze przeznaczaliśmy na wino... Duńczyk który mieszkał obok nas po 3 kolacji łapał się za głowę jak widział, że znów idziemy po wino ... tak średnio 8-10 L wina nam szło na kolację ...i wszyscy byli zadowoleni :wink:
Woda w cenie 15-20 centów za 1,5L ale jak ktoś chciał to i za euracza mógł posmakować Aqua made in Italy ... w PL mamy to samo przedział cenowy jest ogromy.
Za to mogę śmiało napisać że pieczywo jest w Italy drogie (smaczne ale to trzeba trafić na odpowiedni wyrób bo jest tego strasznie dużo). Bułki po 20-30 centów to normalna cena ... nie ma co liczyć na "bułeczki z Lidla" za 35 groszy :bajer Standardowo Polacy w Italy szukają śmietany :lol: życzę powodzenia ... jak już to jogurt typu greckiego. Śmietanę widziałem jedynie przy granicy z Austrią ...
itd ... natash jak chcesz to daj namiary na kom. (PW) - zadzwonię i porozmawiamy, bo naprawdę za dyżo tego pisania ...PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCO:roll: aaa tego to nie rozumiem ... co z tego, że paseczek nie jest tak jasny jak w innych miejscach (na Toskanii też miałem gruby ciemny piaseczek i nie narzekałem) ... piasek parzy w nogi - nieee no z całym szacunkiem ale "Polakowi nigdy nie dogodzisz" :wink:
No i jako ciekawostka: blokada kierownicy dość często widziana w autach ale tylko w Neapolu. W Rzymie, w Wenecji takiej nie spotkałem.Octavia IV 2.0 TSI DSG 4x4 STYLE - DYNAMIC
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdamBbez wycieczek w moimi kierunkuZamieszczone przez PAOLO ESCOz całym szacunkiemZamieszczone przez AdamBoczywiście fotka tego jasnego paseczku który nie parzy w stopy,
Na Toskanii był taki piasek...a dalej 4 km był "krystalicznie" biały i bardzo drobny ( a myśmy niestety na tamtą plażę nie podjechali :x ) a 8 km w drugą stronę zatoka Baratii ...PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PAOLO ESCOmogę polecić postój w McDonalds - Rosenheimer Str. 4,6332 Kufstein,Austria gdzie masz obok stację BP ---> cena paliwa jest "normalna" prawie jak w PL a nie taka jak na autostradowych stacjach.
Rozumiem, że na tej stacji mogę kupić winietę na Austrię ? Czy to już za późno/daleko ?OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
SPRZEDAJĘ NA OLX: http://olx.pl/oferty/uzytkownik/1G8sP/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lookerna tej stacji mogę kupić winietę na Austrię ? Czy to już za późno/daleko ?PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Jeżdżąc do CRO często trafiałem na info, że można kupić winietę na pierwszej napotkanej stacji paliw po przekroczeniu granicy. Kwestia czy jest to właśnie ta pierwsza :-)
[ Dodano: Pon 25 Lip, 16 14:11 ]
W sumie masz rację. Nie warto ryzykować wpadki na jakiejś akcji typu "policyjna zwężka" ;-)
Uwaga! Aktualna wersja poradnika (na rok 2018) znajduje się TUTAJ. Winiety w Austrii. Gdzie kupić i jak wypełnić winietę? Co, jak, gdzie i za ile - wzorem lat poprzednich przedstawiam poradnik na rok 2016. Winiety w Austrii Podobnie jak w przypadku Republiki Czeskiej większość autostrad, a w szczególności te które są używane jako trasy "przelotowe",OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lookerNie warto ryzykować wpadki na jakiejś akcji typu "policyjna zwężka"PW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Dokładnie. A kary wysokie (ok. 240 EUR) więc czar wakacji momentalnie pryska ;-)
BTW - ta opłata za Przełęcz Brenner też obowiązkowa czy są jakieś ludzkie objazdy widokowe ? ;-)OII RS BMN - 205KM@435Nm by R-Performance :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez okiokiokolice Ankony
Fotki śliczne - jechałeś na jakiś camping czy kwatera ? Z tego co wyczytałem to byleś w rejonie San benedetto del tronto. Ja mam marzenie wybrać się jeszcze dalej na południe do Martinsicuro na Riva Nuova camping village ... ale to dosyć odległe plany.
[ Dodano: Wto 26 Lip, 16 22:48 ]
Zamieszczone przez okiokiDla tych co lubią Chorwacje i Włochy to polecam wybrzeże CorneroPW - OFF. Nie mam czasu na odpisywanie... sorryyyy
Komentarz
-
-
Te fotki zrobiłem w zeszłym roku jak byłem w Riccione , to pojechałem na wycieczke do Loreto a po południu na Riviere Cornero do miasteczka Sirolo , w tym roku byłem niżej w San b.d.t.
Zawsze śpię na kwaterach chociaż chętnie spróbował bym pobytu na kampie
Mam problem Z dodawaniem zdjęć do postów ,klikam i dopiero za którymś wskakuje 3 foty a czwarta nie wskoczy ???
Okolice Triestu tam też byłem i nawet kąpałem się w drodze do Triestru okazało się że to była plaża nudystówZałączone pliki
Komentarz
-
Komentarz